Apartamente të shtrenjta, oferta e lartë për blerje, kërkesa e ulët

Lajmi

Lefter Sila për emisionin Pasqyra Shqiptare, Toronto, Kanada

Lajmi

Vëzhgimi, Tregu i banesave në krizë, ulet çmimi por nuk blihet, shiten vetëm dyqanet

Tregu i banesave është sot në krizë. Agjentët imobiliarë shpjegojnë se ndërsa çmimet kanë rënë nga 7-20% në varësi të zonave, sërish nuk blihet, pasi qytetarët nuk kanë mundësi financiare. Kërkesë ka vetëm për dyqane, që shihen si mundësi investimi.

Agjentët: Kanë rënë çmimet e shitjeve dhe të qirave

zona e bllokut

Çmimet e pronave në Tiranë kanë rënë mesatarisht me 16% vitin e fundit.
Sipas studimit të tregut nga agjencia imobiliare “Inf’93”, rënia është më e thellë në zonat më luksoze dhe të kushtueshme të qytetit. Agjenti imobiliar, Lefter Sila, shprehet se kriza e kërkesës nuk ka prekur vetëm shitjet, por edhe qiratë, çka është një ndër treguesit e flluskës së mirëfilltë të pasurive të paluajtshme.

Ulen investimet në ndërtim

Numri i lejeve të ndërtimit ra përsëri në tremujorin e parë të këtij viti, pas dy tremujorësh radhazi në rritje.

Shqiperia, zonë e nxehtë për pasuritë e paluajtshme

Falë procesit të integrimit në BE ka sinjale që Shqipëria do të përsërisë përvojat e suksesshme të Malit të Zi e Kroacit

Bien çmimet e pronave, koha për të investuar

Çmimet e pronave në Tiranë gjatë vitit te kaluar kanë rënë mesatarisht me 16%, ndërsa në zona të veçanta rënia shkon deri në 30%.

Tregu i banesave, “Blloku” del nga lista e preferuar

Kriza ekonomike e euro-zonës ka prekur padyshim dhe një ndër sektorët më të rëndsishëm siç është ai i ndërtimit. Industria e ndëtimit në vendin tonë po kalon një ngërç pasi shitjet kanë rënë në mënyrë të ndjeshme. Në një intervistë të thënë për Money News, Ing. Lefter Sila nga Agjensia Imobiliare inf93, tregon detaje rreth situatës së shitjeve, qirave në zona të ndryshme të kryqytetit.

NAÇO: PESHKAQENËT E HIPOTEKËS NUK SHËRBEJNË,SHOHIN INTERESAT PERSONALE

TIRANE- “Për hir të së vërtetës duhet ta pranojmë që “peshkaqenët” e Hipotekës janë përpjekur që të shikojnë interesat e tyre personale dhe jo t’u shërbejnë qytetarëve”. Kjo ishte akuza e fortë që Ministri i Drejtësisë Nasip Naço bëri sot në Zyrën e Regjistrimit të Pasurive të Paluatjshme dhe në Agjencinë e Kthimit dhe Kompesimit të Pronave, ku evidentoi 14 ankesat online.

Tarifat e reja për të gjithë shërbimet në Zyrat e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme

Tarifat e reja për të gjithë shërbimet në Zyrat e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme. Tarifat e shërbimit për shit-blerjet e shtëpive truallit dhe ndërtesave për biznes luhaten nga 800 lekë deri në 3500 lekë, në varësi të ndryshimit të destinacionit të pronës.